Jul 6, 2011

FUEL(PHP) keretrendszer

FUEL framework
Egy viszonylag új keretrendszert szeretnék röviden ismertetni. Mégpedig a FUEL nevezetűt, melynek a fejlesztése 2010 év vége felé kezdődött. Az 1.0-s verzió még nem végleges, de már RC3-nál járnak a srácok.
Ez egy, a körülötte lévő közösség által is irányított PHP-s keretrendszer. Céljuk egy egyszerű, de rugalmas keret kialakítása, amely több másik rendszertől is ellesi a jobb ötleteket, megvalósításokat (pl. Kohana, CodeIgniter) és ezeket a sajátjaikhoz társítják. A keretrendszer az 5.3-as PHP-t veszi alapul, így annak minden előnyét kihasználja.

Főbb feature lista:

(Persze a "core" osztályok közt megtalálhatóak az általános "helper"-ek)

Akinek tetszik a rendszer, az bátran be is kapcsolódhat a fejlesztésbe: GitHub, Fórum. Akit pedig ennél bővebben érdekel, az minden infot megtalál az oldalon.

Parser package:
A parser package-ről írnék még néhány sort, mert ennek a fejlesztéséhez magam is hozzátettem egy kicsit. Ez egy több template kezelő könyvtárat is támogató csomag. Kiterjesztve, kiegészítve a core View osztályt lehetővé teszi, hogy nagyon egyszerűen használhatóak legyenek a különböző sablonozó nyelvek (pl: Twit, Dwoo, Haml). Ehhez a csomaghoz járultam hozzá egy Smarty konfiguráció beépítésével, amely be is került a developer ágba.

Vélemények a keretrendszerről?

No comments:

Post a Comment